divendres, 11 d’abril del 2014

ANEM A L'HORT

Avui ha vingut un pagès, en Jordi i ens ha explicat un munt de coses que ens preguntavem de l'hort. Per exemple... quina és la diferència entre una verdura i una hortalissa? què és un tubercle? 
També ens ha donat alguns remeis ecològics contra la gran família de formigues que tenim a l'hort.
Moltes gràcies Jordi, ens ha agradat molt la teva companyia!

Cliqueu per veure'n més


  
Una de les feines d'observació a l'hort és dibuixar una de les plantes, asseguts al seu costat han anat dibuixant-les contemplant tots els seus detalls.

Cliqueu per veure'n més




Ara que ja hem solucionat l'incident del conill... mireu mireu... quin hort més bonic!





 


Poc a poc, hem anat regant l'hort, ha anat creixent i per fi hem pogut collir alguna pastanaga, maduixes i raves.





Cliqueu per veure'n més
Cliqueu per veure'n més




Després de tot estem molt contents.Tot i això, hem detectat un petit problema... haurem de fer un espantaocells. Hi ha ocells que tenen tanta set que venen a menjar les fulletes dels nostres enciams! Hi hem estat pensant fins que... hem descobert qui era el lladre!




ÉS UN CONILL!!!!






I si és que no parem... aquesta setmana hem anat a l'hort. 
Resulta que hem plantat hortalisses, a veure si surten i les podem tastar...
Hem plantat de dues maneres diferents:

1. Amb planter. Fer planter té dos avantatges importants: escurçar el temps que dediquem a cultivar i que el cultiu comenci amb avantatge respecte a les males herbes que poden fer-li competència. El desavantatge és que el planter és delicat i que algunes plantes poden tenir problemes de trasplantament ja que són molt sensibles a possibles danys a les arrels. Hem plantat escaroles i enciams que són espècies resistents al trasplantament.

2. Amb llavor. Hem plantat pastanagues i bledes. Les hortalisses com la pastanaga no es fan de planter per què és fàcil que es malmeti l'arrel durant el trasplantament. Les pastanagues solen sortir una mica deformes i els raves no es fan bé. Tot i això és possible fer-los de planter si tenim molta cura en el moment de trasplantar.

Estem impacients!!!!
 Anem a l'hort!
Cliqueu per veure'n més


Després de plantar totes aquestes coses tan bones a l'hort, ha vingut un pagès a veure el nostre hort.
Ens han regalat oliveres i arbres fruiters! Això sí que és massa ja. Ho hem plantat pel voltant de l'hort, ara hem de tenir-ne cura i regar-ho tot a l'hora del pati.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada